Туристически организации зоват да му прекратят договора  Туроператорът, финансиран от

...
Туристически организации зоват да му прекратят договора  Туроператорът, финансиран от
Коментари Харесай

Туроператор, финансиран от държавата, за да рекамира Бургас, наплю Южното Черноморие

Туристически организации зоват да му прекратят договора 

Туроператорът, финансиран от страната, с цел да популяризира община Бургас и Южното Черноморие, наплю Бургаския район в опит да отбрани концесионера на летището - " Фрапорт туин остарял еърпорт " АД. За скандалния случай алармират от Националния туристически канал.

Те показват изявление на Иван Грошев, председател на Асоциацията на инкаминг организациите и представител на английския туроператор JET2Holidays и на немския FTI, за профилирано издание, в което той афишира Южното Черноморие за неперспективно, употребявайки едно към едно опорните точки на концесионера на аеропорта.

Според Грошев повода да няма полети отвън летния сезон до летище Бургас не е във мениджмънта на „ Фрапорт “, а в неатрактивното Южно Черноморие, което съгласно него нямало какво да предложи на туристите

„ Авиокомпаниите нямат интерес да летят целогодишно до Летище Бургас, тъй като няма търсене от страна на непознатите туристи да посещават района "  коментира Грошев.

Според него „ Фрапорт “ правили доста старания, маркетинг и реклама на Летище Бургас на ревютата в Европа, с цел да притегли нови самолетни компании на пазара, само че това не било задоволително.

 „ Тези общини не са залети с непознати туристи отвън летния сезон. Показателно е, че даже нямат и българи, с цел да демонстрира някакъв интерес и наклонност за развиване “, сподели Иван Грошев. “ Тук пораждат няколко въпроса: Щом общините от Южно Черноморие нямаме добър артикул и няма какво да предложим на туристическия пазар целогодишно и даже " няма наклонност за развиване ", за какво господин Грошев е поискал от Министерството на туризма да вземе пари, с цел да популяризира Бургас като туристическа дестинация, питат от Националния туристически канал.

" Подобни пренебрежителни изявления са в цялостен контраст на напъните на общини, отрасъл и туристически организации за развиване на целогодишен туризъм, както и за разширение сезонността на нашето Черноморие. Тази антиреклама на Бургас и Южно Черноморие е освен обидна, само че и неприемлива. Очакваме реакцията освен на община Бургас, само че и на Черноморските общини за този следващ водевил против тях ", оповестиха представители на туристическия бранш.

Иван Грошев е кандидатствал и е утвърден за финансиране на план по Програмата замаркетингови действия на туристически услуги в черноморските общини към Министерство на туризма.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР